sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Punatulkku


Punatulkun näkeminen kesällä on melkein yhtä yllättävää kuin näkisi joulupukin. Kuitenkin kerran olen joulupukin nähnyt kesälomallaan. Hän oli tosin pukeutunut sinisiin verkkareihin ja oli Ivalossa osallistumassa kullanhuuhdontakisoihin, mutta olen varma että se oli Joulupukki. Parrasta ei voi erehtyä.

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Googlailin vähän punatulkkuasiaa, kun meidän pihassa näkyy jatkuvasti punatulkkupariskunta, ja päädyin tähän blogiin. Lintulaudan alle on pudonnut talvella auringonkukan siemeniä, kun jostain syystä talvella ei vieraita lintulaudalla juuri näkynyt, ja niitä ne ahkerasti käyvät nokkimassa. (kuten myös mustarastaat, närhet, sinitiaiset, ...) Jotenkin jännää nähdä punatulkku näin kesäisessä ympäristössä. Melkein kuin joulupukki olisi lähettänyt tontut katsomaan ollaanko täällä kilttejä :)

Anonyymi kirjoitti...

Tänään 6.8 2018 keskellä aurinkoista mutta tuulista kesäpäivää tuli naaras-punatulkku laulamaan pihapuuhun :) valikoi itselleen laulupaikaksi pihlajan, lieneekö tullut tarkistamaan marjojen kypsyyden... Ja ennenkuin näin ko. punatulkun ja kuulin laulun en osannut näin kesällä yhdistää lintua ja laulua, sitä laulua on kuulunut jo useamman päivän ajan pihalla ollessa, mitähän vanha kansa siitä ennustaisi ensi talveksi... :)